Het perfecte jurkje van biokatoen

Hoi allemaal! Daar ben ik weer. Afgelopen vrijdag kwam ik laat in de avond thuis na een geweldige week in Oostenrijk. Hierover woensdag meer. Omdat ik via Social Media zoveel leuke reacties kreeg over mijn fair outfit besloot ik om hier de week mee te beginnen. Let’s go!

Ik ga naar The World Sustainable Energy Days (WSED) en ik neem mee… een duurzame outfit! Bewust leven stopt immers niet bij duurzame mobiliteit en wonen. Het voert verder door in je levensstijl. Zo leef ik minimalistisch, probeer ik voornamelijk biologisch te eten en en minder vlees te consumeren. Soms best lastig maar het geeft mij zoveel voldoening. Ik kan niet meer zonder!

Zoals jullie wellicht wel weten, draag ik alleen nog maar fair fashion, tweedehands kleding, vintage en kleding die ik al had voordat ik aan deze way of life begon. Omdat ik graag mensen wil laten zien dat duurzame kleding de toekomst is leek het event mij natuurlijk hét moment om dit te gaan promoten. Van Miss Green kreeg ik daarom een prachtige duurzame jurk toegezonden. Deze jurk (model Ingrid) is gemaakt van 95% biologisch katoen en 5% lycra.

Ik ben groot liefhebber van kleding die gemaakt is van biokatoen. Het is een stuk zachter dan ‘regulier’ katoen, de kwaliteit ligt hoger én het is beter voor mens en milieu. De jurk die ik draag is van de nieuwe collectie van Miss Green en ik moet eerlijk bekennen dat ik vrijwel alle kleding van deze collectie mooi vindt. Veel streepjes, mooie lijnen en een vleugje Francaise doen het bij mij altijd goed. Daarnaast weet ik uit ervaring dat de kwaliteit het geld meer dan waard is. Wellicht heb je het al door, Miss Green is een van mijn favoriete groene kledingmerken.

outfitmissgreen-wsed-jurkjevanbiokatoen-jurkmetstrepen-vintageandbeauty.com outfitmissgreen-wsed-jurkjevanbiokatoen-jurkmetstrepen-vintageandbeauty.com

Ik combineerde mijn jurkje met schoenen die ik -nu alweer een jaar geleden- ontving van Twinkeltje. Helaas geen duurzame mode maar wel gemaakt van plastic (dus geen leer) en van stevige kwaliteit. Na een jaar intensief gebruiken zijn ze helaas tijdens de trip stuk gegaan. Daarom droeg ik bovenstaande schoenen toen we de volgende dag foto’s gingen maken.

Als accessoires draag ik een MYOMY ritstas van My Paper Bag. Mocht je hier nog nooit van gehoord hebben dan raad ik je zeker aan om deze site te bekijken. Het zijn prachtige tassen met een stoer, edgy design die gemaakt zijn van stevig duurzaam gelooid buffelleer. De fairtrade tas die ik draag is gemaakt in kleine fabrieken in India. De ambachtslieden die hier werken krijgen een eerlijk salaris krijgen voor hun harde werk. Alle producten van MYOMY zijn dan ook Fairtrade Dutch Design. Tof vindt je niet? Ik kreeg dit pareltje cadeau van Duifhuizen tassen en koffers. Je kan wel verwachten dat ik mij echt een geluksvogel voelde toen ik beide pakketjes gingen openmaken.

Tot zover mijn outfit die ik droeg tijdens het etentje met de Nederlandse ambassade én die ik een paar dagen later droeg op de WSED. Ik ben echt enorm dankbaar dat ik deze items heb mogen ontvangen en ga ze zeker vaker dragen.

Wat vindt jij van deze look?

13 Reacties

 1. Tineke februari 29, 2016 / 07:44

  Dat jurkje is zo mooi en staat je superleuk!
  Liefs

 2. Marion februari 29, 2016 / 10:22

  De stof voelt inderdaad veel fijner aan. Ik heb veel shirtjes van bio-katoen en iedere keer als ik nog een ”oud” shirt aandoe, erger ik me rot aan de stugge stof. Ik betaal daar rustig wat extra voor. Ik vind het een heel mooi jurkje. Ik zou zoiets zelf graag dragen, maar ik ben al heel lang en groot, dus dan draag ik liever minder opvallend (aldus effen zwart).
  Marion schreef…Plogchaos: The Kick OffMy Profile

 3. Claudia maart 8, 2016 / 13:48

  Dat jurkje is prachtig. En zo tof hoe het uitloopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *