Zijn Bloggers concurrenten of collega’s?

 

Bloggen is toch een van de leukste dingen die je kan doen, waarom zou je concurrentie voelen? Gek toch als je er zo bij stil staat. Toch hangt er een bepaalde vibe in blogland. Een tijdje terug schreef ik over de druk van het bloggen. Ik kreeg toen enorm veel reacties van mensen die zich hierin herkenden. Omdat de concurrentie strijd onder Bloggers mij opvalt wil ik hier vandaag open en eerlijk met jullie over hebben. Ik ben heel benieuwd naar jouw visie. Let’s go!

Waarom vergelijken we onszelf met anderen? 

Zelfs wie enorm zelfverzekerd is moet toegeven dat ze wel eens onzeker is geweest over haar eigen voorkomen. Onzekerheid is menselijk en no big deal. Laat je jezelf er alleen niet door leiden. Wat mij opvalt in de blogwereld is dat ‘we’ vooral bezig zijn met nummers. Volgers, statistieken.. het lijkt allemaal heel belangrijk. Dit terwijl het opbouwen van een band met jouw lezers het belangrijkste is. Jij bent de persoon achter jouw blog. Jouw blog draait om jouw. Mensen lezen jouw blog omdat jij het bent.  

Zijn Bloggers concurrenten of collega’s?

Deze vraag kan je verschillend opvatten. Als het gaat om samenwerken met een bedrijf dan zou je kunnen denken dat we concurrenten zijn. Die ene deal wil je natuurlijk dan graag binnenhalen. Wat velen zich niet realiseren is dat grote bedrijven vaak met tientallen Bloggers samenwerken. Ze kiezen ze uit op originaliteit, bereik, volgers, you name it. Elk bedrijf heeft haar eigen strategie en dit is niet zonder reden. Originaliteit is belangrijk voor een sterke branding.

Naar mijn opinie zijn Bloggers zeker geen concurrenten en zouden we veel meer kunnen samenwerken. Want is het niet gaaf als je een bedrijf  meer kan aanbieden? Niet alleen een samenwerking met jou maar met gelijkgestemden waardoor je samen een groot publiek en en project op kan zetten? Waarom zijn ‘wij’ geneigd om elkaar als concurrent te zien? 

De naakte waarheid: De blogwereld heeft 2 gezichten

Sorry als ik je van een wolk aftrap maar de blogwereld heeft daadwerkelijk 2 gezichten. Er zijn Bloggers die gezellig met iedereen omgaan maar er zijn ook mensen die niet eerlijk zijn. Mensen die jij volgt en waar je gezellig mee praat en alles gunt kunnen je later een mes in je rug steken. Ik heb het meerdere keren gezien en van mensen gehoord.

Op het moment dat er geld bij komt kijken dan zijn er mensen die veranderen. Die zich te goed voor anderen voelen omdat ze al langer Bloggen. Maar ook mensen die liegen over statistieken. Ik hoor cijfers van ondernemers die nooit kunnen kloppen. Waar gaat het mis? Geld. Het gaat hen puur om het geld. Dit vind ik zo jammer. Ik begrijp goed dat je niet alles gratis kan doen. AlleenPuur is immers ook mijn bedrijf. Een bedrijf dat ik run met passie. Omdat ik geloof in een betere wereld.

Laten we blijven kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Met samenwerken zorgen we er immers ook voor dat bedrijven Bloggers serieuzer gaan nemen en gaan ervaren wat voor moois we voor elkaar kunnen betekenen. Met onze passie bereiken we veel mensen. Daarnaast is het enorm gezellig om met anderen te praten over onze gezamenlijke passie!

Valt het jou ook op dat er veel concurrentie is onder Bloggers? Voelt het voor jou ook alsof mensen hierdoor niet eerlijk tegen elkaar zijn of is het voor jou een grote happy family?

Follow

50 Reacties

 1. Manon juli 23, 2015 / 08:21

  Ik voel ook wel dat er concurrentie is tussen veel bloggers, ik moet eerlijk zeggen dat ik het bewust nog niet zo voel, omdat ik met heel veel meiden gewoon super leuk contact heb dus dat voelt weer heel goed als collega’s!

 2. Amy juli 23, 2015 / 08:26

  Ik ga (helaas) volledig akkoord met dit artikel. Zeker de laatste tijd merk ik heel erg veel negativiteit in de blogwereld, zeker op events. Dan beginnen bloggers gewoon te roddelen over jou terwijl je er gewoon bijstaat, echt vreselijk. Precies alsof je allemaal elkaars views zou gaan afpakken, yeah right. Zelf probeer ik juist zoveel mogelijk samen te werken met andere bloggers: samen giveaways organiseren, elkaars blogposts sharen, gastbloggen op elkaars blogs, … Ik denk dat dat een veel betere aanpak is want het is toch net handiger om viewers te delen met elkaar? Zo kom je er sterker uit!

  • Kim juli 23, 2015 / 09:04

   Ah zo jammer. Want het verpest echt de sfeer! Knap hoe je het weer zo ombuigt tot iets positiefs 🙂

 3. Anne-Sterre juli 23, 2015 / 08:37

  Ik zie andere bloggers gewoon als collega’s, maar ik denk wel dat wanneer je geld een te grote rol gaat laten spelen, dat die andere bloggers dan concurrenten zouden worden. Hoeft voor mij niet en zou voor mij de lol er ook af halen.

 4. Sabine juli 23, 2015 / 08:42

  Ik zie ze echt als collega’s maar er zijn er idd zat die gezellig in een kliekje hangen en de rest als concurenten zien..tjaaa
  Het is ook maar waar je je druk om moet maken. Die vibe is er idd al een poosje, erg jammer vind ik het. Afgunst voor een ander, waarom? Omdat die net iets meer binnen trekt aan gesponsorde artikelen dan een ander, ga toch gauw!
  Maar goed..ik ben iemand die bewust afstand doet van mensen die negatief bezig zijn. Ook door wat ik pas heb meegemaakt wat je wel weet, ik doe lekker m’n ding <3

  • Kim juli 23, 2015 / 09:05

   Heel goed Sabine. Dat verdien je ook!

 5. Vlijtig juli 23, 2015 / 09:15

  Ik denk dat het ook sterk afhangt van waar je bent in Blogland. Ik heb een blog groep waar weinig concurrentie en haat en nijd lijkt te zijn. Maar er is ook een groep waarin mensen inderdaad graag pronken met opdrachten e.d.

  Maar in principe zie ik bloggers als collega’s.

  • Kim juli 23, 2015 / 09:30

   Dat viel mij inderdaad ook op! Laatst was er in 1 groep een grote ruzie gaande waarin 1 of meerdere mensen (ik heb dat niet goed gelezen) anderen uitmaakten voor bloghoeren omdat ze geld verdienden met bloggen. Echt waar gaat het heen? Gelukkig komen er ook steeds meer groepen bij die super gezellig zijn 🙂

   Mag ik weten hoe jouw groep heet?

 6. Astrid juli 23, 2015 / 09:23

  Er lijkt een ontwikkeling gaande in de blogwereld waarin het binnenhalen van ‘pakjes’ en geld tot statussymbool wordt verheven. Heel naief dacht ik dat ‘succesvolle’ bloggers de verdiensten voornamelijk binnenhaalden door de advertenties op de site, maar dit lijkt steeds meer uit gesponsorde berichten te komen. Ook zie je de bloggers meer en meer de stapels pakjes en post tonen op video waarbij de kijker mag meegenieten van het ‘unboxen’. Wanneer één blogger dat doet, dan is dat leuk en nieuw. Wanneer elke blogger trots haar pakjes en verdiensten aan de buitenwereld gaat tonen, dan wordt het al snel een vorm van ‘kijk-mij-eens, ik-hoor-er-ook-bij’.

  Dat hierdoor het bloggers-wereldje vehardt, geloof ik wel. Het gaat hier immers om je inkomsten en dus je huur en de benzine voor je auto en die hippe vakantie naar waar-dan-ook waar je je nieuwe oh so coole outfit kunt fotograferen en die schoenen van merk Y in de spotlights kunt zetten.

  Bloggers beweren bij hoog en laag dat het feit dat er betaald wordt voor de artikelen hun mening niet beïnvloedt. Hier geloof ik niet in. Of liever, met mate. De grote bloggers kunnen het zich misschien veroorloven om de producten van sponsors af te kraken, voor het merendeel van de bloggers zal dit niet op gaan.

  Ook denk ik dat het simpele feit dat deze sponsor jou uitgekozen heeft, het oordeel beïnvloedt. Natuurlijk, er zal geen juich-artikel komen, wanneer alle andere bloggers het product genadeloos de grond in schrijven, maar ik denk wel dat er enige bijkleuring ontstaat zodra er een ‘blijk van waardering’ over tafel geschoven wordt.

  Door dit alles, zie je -in mijn ogen- steeds meer kliekjesvorming ontstaan. Een gedeelte wordt collega/vriendin, een ander deel wordt concurrent. Ik lees met stijgende verwarring het hoera-geroep in de reacties wanneer de blogsters kritiek op hun blog of het bloggen an-sich afdoen als haters of jaloezie. De rede of tolerantie lijkt ver te zoeken zodra er geld in het spel komt.

  Ik vind deze ontwikkeling in de blog-wereld diep triest en het is voor mij een reden om de reviews meer dan ooit met een korrel zout te nemen.

  Ga zo door, bloggers, en ik vrees dat de blogwereld spoedig als een ‘marketingmiddel’ bekend zal staan, vergelijkbaar met placing en advertorials. Heel jammer.

  • Kim juli 23, 2015 / 09:29

   Bedankt voor je bericht Astrid. Ik lees – tussen de woorden door- dat je zelf ook te maken hebt met Bloggers. Blog je zelf ook of heb je een bedrijf/ pr bureau of iets in die trant? Ik ben benieuwd vanuit welke visie je namelijk dit schrijft 🙂 Hoor steeds vaker ook van andere ondernemers die direct met Bloggers samenwerken dat het steeds lastiger wordt om een goede screening te maken. Steeds meer ontdekken ook dat er een groep bloggers is die instagram / Facebook / bloglovin volgers kopen of andere trucjes er op na houden.

   Het is jammer hoe het wereldje zo verandert. Ik denk dat er op een gegeven moment iets gaat gebeuren waardoor de koek er voor veel mensen af is en ze er nog te weinig aan verdienen.

   • Astrid juli 23, 2015 / 10:16

    Hoewel ik heel af en toe een blog schrijf, beschouw ik mezelf meer een lezer dan een schrijver. Ik kan genieten van een goed geschreven artikel en ben lid van diverse facebook-groepen over blogs. Mijn link met bloggers is dus grotendeels indirect en mijn mening is mede gevormd door de uitlatingen van bloggers zelf.

    Het blogwereldje is de laatste jaren explosief gegroeid en de rek lijkt er wel uit. Ik geloof wel dat het lastig wordt voor ondernemers om te bepalen met wie je in zee moet gaan. Moeten ze kijken naar de inhoud en kwaliteit van de blogs, of naar het aantal pagina-hits en de andere, vergelijkbare merken die ook deze blogger uitgekozen hebben? Ik vermoed dat, zeker nu het aanbod van bloggers zo groot is geworden, het niet langer haalbaar is om eerstgenoemd criterium als maatstaf te houden. Ook, zelfs als een blog goed geschreven is, dan zal het weinig zin hebben daar een gratis product naar toe te sturen, wanneer niemand het artikel hierover leest. Hoe groter het bereik, hoe groter de kans dat een of meer lezers het product zullen kopen.

    In die zin lijkt het logisch dat bloggers er alles aan doen om het aantal pagina-hits omhoog te jagen. Hetzij door kwaliteit, hetzij door deals met andere bloggers.

    Ik denk dat je wel gelijk hebt wanneer je stelt dat op een gegeven moment de koek op zal zijn, en ik wacht met genoegen op het moment dat ik blogs weer kan lezen zonder bedolven te worden onder razend enthousiaste reviews over weer een of ander gratis -maar dit beïnvloedt mijn mening heus niet, hoor! – product.

 7. Tessa juli 23, 2015 / 09:51

  Er gaat inderdaad een enorme druk gepaard met bloggen en natuurlijk vergelijken we onszelf met andere bloggers, ik denk dat dat ook goed is omdat het je motiveert en inspireert. Helaas heerst er af en toe een negatieve sfeer in de blogosfeer en beschouwen bloggers zichzelf steeds meer als concurrenten van elkaar. Zo zonde want er is meer dan genoeg ruimte voor iedereen en we kunnen zoveel van elkaar leren.

 8. Linda juli 23, 2015 / 10:03

  Ik denk dat ik als enige buiten de boot val haha! Nog heb ik blogvriendinnen die ik op persevents zie, of waar ik na het werk een drankje mee ga doen.
  En dat hoeft voor mij eerlijk gezegd ook niet. Zoals ik hierboven al las: dan krijg je groepjes die over je roddelen waar je bij staat.
  Tijdens mijn opleiding SPW al genoeg trouble met meiden onderling gehad en daar pas ik (on)bewust voor denk ik.
  Ik blog voor mezelf. En tuurlijk met de ene blogger heb je online een ‘klik’ als ze over hetzelfde onderwerp bloggen of hetzelfde zijn als jij.
  Maar dan nog hoef ik geen meeting met die persoon hoor.
  En verder las ik laatsts ergens dan een aantal bloggers niet netjes vermelden als het om een gesponsord artikel gaat.
  Want dan wordt er inderdaad gedaan als ‘kijk mij eens merk X hebben’ etc etc.
  Tjah je valt toch wel door de mand dan.

  Daarentegen als een blogger mij vraagt om hulp rondom website oid ben ik niet te beroerd om te helpen. Dus ik zie bloggers degelijk wel als collega’s.
  Alleen prik ik er snel door heen wie misbruik van je willen maken en bij wie het oprecht is. Dat is soms alleen lastig in dit online wereldje. Je weet soms niet wie je kunt vertrouwen of niet. Bedrijven zullen dat ook in de gaten krijgen. En dan ligt Blogland op z’n gat. Bloggers die persoonlijk bloggen zullen overeind blijven, maar zullen niet zo snel een samenwerking met een bedrijf aan gaan denk ik.

  • Kim juli 24, 2015 / 09:25

   Ah wat jammer Linda dat ze zo op school deden. Vind het zo jammer dat mensen elkaar zo behandelen. Kan me voorstellen dat je dan nu wat meer afstand neemt!

 9. Sieds | Sieds My Travels juli 23, 2015 / 10:28

  Ik voel ook wel concurrentie tussen bloggers onder elkaar, denk dat elke blogger dat wel voelt. Zelf zou ik het liever zien dat bloggers elkaar juist inspireren, gaan samenwerken en elkaar helpen. Helaas is dat niet altijd het geval, jammer!

  • Kim juli 24, 2015 / 09:26

   Helaas niet. Gelukkig helpen wij elkaar wel 🙂

 10. wendy juli 23, 2015 / 10:39

  Goed onderwerp! Ik zelf zie andere bloggers als collega’s. Ik vind het juist leuk om met andere bloggers om te gaan en als we daar een gezamenlijke samenwerking uit kunnen halen waarom niet. Je helpt elkaar en wordt er sterker van. Maar zoals je zelf zegt de blogwereld heeft 2 kanten en helaas heb ik dat zelf ondernomen met sommige bloggers. Als ze je nodig hebben ben je goed voor ze tot ze een betere optie hebben en dan bam mes in je rug. Maar ik geloof altijd in karma de bloggers met de beste intenties komen er wel en de andere gaan het nog wel moeilijk krijgen. Maar gelukkig zijn er genoeg leuke bloggers die er net zo overdenken als ons.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

  • Kim juli 24, 2015 / 09:26

   Wat naar Wendy! Gelukkig heb je nu – volgens mij- wel een leuke club mensen om je heen 🙂

 11. Ellen juli 23, 2015 / 13:20

  Persoonlijk vind ik dat bloggers elkaar eerder als vrienden zouden moeten behandelen. We kunnen veel van elkaar leren, plus is het ook niet gewoon leuk om elkaars blog te lezen?

  Helaas komt er in de praktijk vaak vrij weinig van. Twee van mijn vriendinnen bloggen ook en pakken hun blog heel anders aan. Prima natuurlijk, maar het is niet ok wanneer zij onze vriendschap baseren op het aantal volgers dat we hebben.

  Al met al begrijp ik de blogstrijd enigszins wel, maar denk ik dat we beter op een normale manier met elkaar om kunnen gaan.

 12. Jantine juli 23, 2015 / 14:11

  Blogs – ook de mijne – zijn in ieder geval erg veranderd de afgelopen jaren. Eigenlijk zie ik mede-bloggers nog het liefst als mensen met dezelfde hobby als ik heb, maar ik weet ook dat er nu veel bloggers zijn die hun blog als werk of mogelijkheid tot inkomsten zien.

  Ik heb wel de neiging om dezelfde bloggers op te zoeken als Vlijtig: de bloggers die ‘collegiaal’ (of in ieder geval leuk en vriendelijk) met elkaar omgaan. Ik hoef niet zo nodig naar events, doe lekker mijn ding, volg een paar blogs waar ik ook reageer, en als ik merk dat een blogger meer gesponsorde reviews en advertorials schrijft dan ‘gewone’ blogposts ben ik al snel weg. Van wat ik kan zien zijn die leuke bloggers wel nog steeds in de meerderheid, of voor mij zijn die in ieder geval meer zichtbaar, en dat houd ik graag zo.

  • Kim juli 24, 2015 / 09:28

   Goed dat je voor jezelf een selectie hebt gemaakt die bij jou past. Klinkt ook als een gezellige club.

 13. Kirsten juli 23, 2015 / 15:19

  Goed artikel Kim! Zoals je weet ben ik net weer begonnen met bloggen en ken ik eigenlijk geen andere bloggers dan jou. Ik ben benieuwd hoe het wereldje daadwerkelijk op mij overkomt als ik er wat langer in bezig ben. Hier kan ik nu dan ook niet echt een mening over geven.

  Wel wil ik andere bloggers als collega’s zien, want het is toch juist leuk om elkaars passie te delen? En als daar een samenwerking uit komt, waarom niet? Dat lijkt mij toch een win-win situatie voor beide partijen..

 14. Nesrin juli 23, 2015 / 15:45

  Money talks ook helaas hier op planeet blog.

  Ik merk en voel ook de twee gezichten. Het helpt door continue te denken: blijf dicht bij jezelf. Ik zwoor toen ik begon met bloggen om altijd dicht bij mezelf te blijven staan en als dit niet zou lukken dan zou ik per direct stoppen.

  Krachtig artikel Kim.

  • Kim juli 24, 2015 / 09:29

   Dankjewel Nesrin! Leuk om te horen.

   Goed dat je zo dicht bij jezelf blijft staan! Toen ik begon wist ik niet eens dat mensen er geld mee verdienden,
   het leek me simpelweg een leuke manier om dingen over vintage te delen. Later zag ik pas hoeveel mensen een blog hadden en wat voor verschillen er waren.

   Ik heb hetzelfde als jou nu; voelt het niet meer goed dan neem ik gas terug en als het gevoel niet terug komt dan kap ik ermee.

 15. Anna juli 23, 2015 / 17:27

  Hi Kim,

  Wat goed geschreven weer. Ik lees je blogs echt met veel plezier en vind dat je het super goed doet.
  Collega’s of concurrenten verschilt denk ik per blogger. Maar dat geld voor veel mensen een rol speelt is overduidelijk.
  Wat mij vooral stoort, is dat er nog een blogger is die over dezelfde onderwerpen blogt als ik, maar iedere keer wanneer ik iets post zij een aantal dagen later een soort gelijk artikel of recept op haar blog heeft staan. Hoe ga je daar mee om?

  Fijne avond en blijf vooral genieten van het bloggen!

  Liefs,
  Anna

  • Kim juli 24, 2015 / 09:31

   Hoi Anna,

   Wat leuk om wat van je te horen! Das lang geleden. Hoe gaat het met je?
   Over jouw ‘probleem; schrijft iemand echt over exact hetzelfde als in: jij schrijft een recept over tomatensoep en zij vervolgens ook? Of is het meer algemeen?

   Ik zou zelf diegene een mailtje sturen met de vraag of je haar een keer kan bellen. Zo kan je het voorzichtig bespreekbaar maken. Misschien ziet ze jou als inspiratiebron en bedoelt ze er niks mee?

   • Anna juli 24, 2015 / 17:00

    Hoi Kim!

    Zeker weer even geleden. Tijd voor weer een Hauschka event 😉
    Met mij gaat alles goed, nu 38,5 week zwanger dus het aftellen is begonnen. Heel spannend allemaal, dus ik lees momenteel meer blogs dan dat ik er zelf schrijf 🙂

    Thanks voor je goede tip, ik ga haar vragen of ik haar eens mag bellen. Want inderdaad wat je zegt, ik schrijf over bijvoorbeeld tomatensoep en zij vervolgens ook met een hele kleine twist…Thanks!

    Liefs,
    Anna

 16. Dina juli 23, 2015 / 17:44

  Mmmh laatst was ik wat berichten op een forum aan het lezen en ik schrok gewoon van de bloggers die elkaar aan het afkraken waren. Jeetje, sommige meiden gebruikten zulke harde woorden.. Ik denk dat de meiden op dat specifieke forum elkaar in ieder geval eerder als concurrenten zien dan vrienden/collega’s/happy family.

  • Kim juli 24, 2015 / 09:31

   Ah, volgens mij hebben we het over hetzelfde. Meh, zo jammer!

 17. Natascha juli 23, 2015 / 18:58

  Wat een goed stuk heb je geschreven! Ik hoor het meer, maar moet heel eerlijk zeggen dat ik zelf absoluut deze ervaring niet heb. Ik heb niet echt ‘blog vriendinnen dan wel collega’s haha maar ook niet het tegenovergestelde. Misschien sta ik er zelf ook niet zo voor open? Ik heb één keer een meeting gehad met wat hele lieve medebloggers en wij gaven elkaar zelfs tips! Gelukkig kan dat ook nog 🙂

  • Kim juli 24, 2015 / 09:32

   Goed om te horen! Dat is natuurlijk enorm leuk!

 18. Esmeralda juli 23, 2015 / 21:14

  Ik zie noemand als concurrent. Ik bestudeer de blogger juist. In haar layout, schrijf stijl, pictures enz enz.
  En dat kan ik weer meenemen.

  Uiteraard mag ik ook wel vaker een reactie geven. Daar betrap ik mezelf wel eens op, dat ik dat te weinig doe.

  Erg goed stuk.

  • Kim juli 24, 2015 / 09:33

   Dankjewel Esmeralda. Je hoeft niet per se te reageren hoor maar mensen vinden het natuurlijk wel altijd erg leuk als je het doet. Ik vind het zelf altijd wel leuk om te lezen wie het nou gelezen heeft.

 19. debby juli 24, 2015 / 06:47

  ik denk dat wanneer je een kleine blog heb het contact een stuk leuker is onderling.

 20. Floor Daasvand juli 24, 2015 / 08:47

  Ikzelf zie bloggers als collega’s, want samen sta je sterk! Ook kun je veel van elkaar leren en samen veel ontdekken. Helaas heb je dan nog wel een groep die hun medebloggers zien als hun concurrent, maar met hen hou ik me dan ook niet zo veel bezig eigenlijk. Ik wil gewoon dat het leuk blijft!

 21. Judith juli 24, 2015 / 11:41

  Goed stuk! Ben het helemaal met je eens wat betreft geld! Jammer dat er steeds meer mensen op het geld gaan zitten en hun hobby daaronder laten lijden. XO

 22. Naomi in Wonderland juli 26, 2015 / 10:09

  Ik denk dat er, jammer genoeg, heel veel concurrentie is onder bloggers maar ik snap dit wel. Uiteindelijk gaat het toch om iets waar je heel gepassioneerd mee bezig bent en je wilt er het meeste uithalen. Dit zeker als je al samenwerkingen bent aangegaan. Al vind ik het wel super jammer dat mensen niet eerlijk kunnen zijn en het gewoon soms doen om iemand, zoals je zegt, een mes in de rug te steken. Samenwerkingen tussen bloggers zelf zou echt veel meer en op grotere schaal kunnen gedaan worden, denk ook dat je er echt veel mee kan bereiken!

 23. Elma juli 26, 2015 / 13:43

  Mooi stuk Kim! Het is jammer dat er zo veel jaloezie is, vooral omdat dat, zoals jij ook schrijft, denk ik helemaal niet nodig is. Er is genoeg voor iedereen en je moet elkaar ook wat gunnen. Misschien kiest een bedrijf jou een keer niet voor een bepaalde samenwerking, maar een andere keer ben jij wel weer aan de beurt. Ik hou mezelf er eigenlijk helemaal niet mee bezig maar dat komt misschien ook omdat het toch om relatief kleine verdiensten gaat. Misschien dat ik wel meer concurrentie zou voelen als er rolexen en chanel tassen in het spel zouden zijn 🙂

 24. Roos augustus 2, 2015 / 21:09

  Super tof artikel, je hebt echt heel erg gelijk! Ik zie het bloggen als gezellig, ik vind het super leuk om andere blogs te lezen en om daar ideeën op te doen!!
  x

 25. Fleur augustus 3, 2015 / 21:18

  Kim, zeker goed artikel! Denk dat wij echt op een lijn zitten qua denkwijze 😉 keep it up!

 26. sunny mama augustus 13, 2015 / 06:39

  Ik vond het heel interessant om jouw ervaring van dit aspect van het bloggen te lezen.
  Zelf probeer ik buiten die narigheid van ‘jaloezie’ en ‘concurrentie’ te blijven, o.a. door geen samenwerkingen met bedrijven aan te gaan. Daarbij komt dat ik er plezier in schep, wanneer ik een andere blogger een plezier kan doen. Daar waar het kan, link ik in mijn blogberichten naar relevante blogberichten van andere bloggers. En soms zet ik andere bloggers op deze manier ook centraal in mijn blogberichten. Dat is een van de manieren waarop ik het bloggen voor mezelf (en ook voor een ander) leuk houd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *