Digital Nomad | Tiny House

Om mij heen hoor ik continu mensen zeggen dat ze toe zijn aan een ander huis. Een eigen huis, een groter huis. Na de studententijd ben je wel klaar met die 11 m2 en het delen van een toilet. 

Ik moet eerlijk zeggen; dat was ik ook. Aan het eind van mijn studententijd ben ik verhuisd naar een kleine flat in een dorp en wauw wat was ik blij dat ik een eigen douche en toilet had. Wat een luxe! Ik was zo trots op het kleine huisje. Later verhuisde ik – na een tussenstop- naar mijn huidige woning en hier kan ik niet echt mijn draai vinden.

Dat in combinatie met de wens om weer in Groningen te wonen + het feit dat ik graag meer wil reizen heeft mij doen besluiten dat ik kleiner wil gaan wonen. Mijn droom? Een Tiny House! Oh wat lijkt mij dit geweldig zeg! Heerlijk zo in de natuur, tussen de dieren en de vrijheid van weinig bezit. Ik krijg een glimlach als ik er aan denk.

tinyhouse-bewustleven-minimaliseren-kleinerwonen-vintageandbeauty.com

bron foto.

Het concept Tiny House

Het idee van een Tiny House is ontstaan in Amerika. Hier zijn door de recessie zoveel mensen hun huis kwijt geraakt dat men opzoek ging naar goedkopere alternatieven. Het gemiddelde huis in Amerika is 250 vierkante meter. Onwijs groot en er is een steeds grotere stroom mensen die juist het leven wil vereenvoudigen. Leven met minder spullen, genieten van de vrijheid en de mogelijkheid om overal een huis neer te strijken. Een Tiny House is -zoals de naam het al zegt-  een klein huis van maximaal 35m2.

De meeste huizen zijn meestal voorzien van zonnepanelen en andere duurzame gadgets. Super handig want hierdoor leef je zelfvoorzienend en stukken goedkoper! Belasting betalen hoeft vaak niet meer én je kan je huis verplaatsen mocht je ergens anders willen wonen.

Tijdens mijn trip naar Oostenrijk heb ik een ondernemer gesproken die ook helemaal gefascineerd werd door deze manier van leven.

Nu maar hopen dat ik iemand vindt die mijn droom waar kan maken!

Wat is jouw droom huis? 

11 Reacties

 1. Esther maart 4, 2016 / 08:14

  Ik zie t steeds meer voorbij komen. T lijkt me echt geweldig! Lekker buiten leven. Hier in Nederland vind ik t nog wat lastig omtrent weersomstandigheden..
  Het kan trouwens wel in NL! Er is een fb groep: living of the grud nl. En digital nomads around the world nl !
  Ook hoor ik steeds meer over yurts, en tipi tenten.

 2. Anne-Sterre maart 4, 2016 / 08:30

  Mijn droomhuis is een huis waarin ik mijn draai kan vinden. Veel natuurlijk licht, grote ramen, uitzicht op de natuur. Via pinterest heb ik veel interessante artikelen gelezen en foto’s gezien van die tiny houses. Verwonderlijk wat je met een kleine ruimte kunt doen, als je het met aandacht indeelt. Laatst las ik ook een stuk van een vrouw die een tiny house heeft laten bouwen in Nederland, ik meen in noord holland, maar dat ze daar eigenlijk nog geen toestemming voor heeft, ze probeert nu een vergunning te krijgen zodat ze haar verrijdbare tiny house ergens neer kan zetten. Ik hoop voor haar, en voor anderen, dat dit in de toekomst mogelijk zal zijn.
  Anne-Sterre schreef…Mindfulness | De baas zijn over je gedachtenMy Profile

 3. Andrea maart 4, 2016 / 08:40

  Oooooh! Een Tiny house lijkt mij ook zo tof! 🙂 Al moet ik zeggen dat mijn mini-appartmentje me nu ook wel goed bevalt! Nu nog even leren met minder spullen te leven.

 4. Galina maart 4, 2016 / 09:41

  Ik zit in een aantal groene Facebookgroepen en er zijn ook al een aantal mensen hier in NL bezig met het bouwen van hun eigen tiny houses, sommigen zelfs door middel van kickstarter. Echt leuk om te zien en te volgen. Mijn eigen droomhuis is een jaren ’30 herenhuis, maar dan helemaal verbouwd zodat het huis zo groen mogelijk is.
  Galina schreef…Je eigen muesli mixen met MyMuesliMy Profile

 5. Darina maart 4, 2016 / 11:54

  Ziet er echt geweldig uit! Mijn droomhuis is een jaren dertig woning met een niet al te grote tuin, een balkon en lichte inrichting.
  Darina schreef…5 Parisian Things #2My Profile

 6. geertruurzaam maart 4, 2016 / 19:21

  Mooi idee.
  Kijk anders eens op de site van kampeerterrein De Lievelinge. Daar staan een heleboel omgebouwde containers, oude schoolbussen, pipowagens etc. die nu allemaal dienen als vakantieverblijf. De foto’s daar zijn erg jaloersmakend 🙂 Ik hoop van harte voor jou dat je droom kan uitkomen…
  geertruurzaam schreef…Fair Wear Friday # Ode aan de bodem van de verstelmandMy Profile

 7. Manja maart 4, 2016 / 21:38

  Wat leuk! Ik ken ook een stel dat ermee bezig is. Het huis hebben ze dacht ik al, maar de plek waar het komt is nog onbekend. Ze willen het liefst naar het noorden van NL verhuizen en in een soort community wonen.

 8. Kim maart 8, 2016 / 14:03

  Wat superschattig! Ook een goed initiatief vind ik. Supertof dat je kan verplaatsen naar waar je wilt. Lijkt me een heel vrij gevoel geven. Ik hoorde zoiets pas ook in de les op school, maar dat ging ook echt over een bepaalde groep mensen die dan echt in een klein dorpje met elkaar leeft. Is dat dit ook? Ik weet trouwens echt niet wat mijn droomhuis is. Ik woon nu nog bij mijn ouders met prachtig uitzicht, dus het is lastig dat te overtreffen, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *