Dromen van Berlijn

Nog maar 8 dagen en dan ben ik in Berlijn! Oh, ik kan niet wachten. Struinen door de straten. Langs hippe hotspots, fijne (vintage) winkeltjes, cultuur snuiven en vooral heel veel genieten.

Dit jaar vier ik de jaarwisseling in Berlijn!

En geloof me; dat is zo leuk! Een paar jaar geleden stond ik te bibberen in de kou tussen de Duitsers en de sfeer was zo laagdrempelig en relaxt dat ik nog blij word als ik eraan terug denk. Geen betere plek om dus naar terug te gaan om te genieten!

vintage sjaal - boho look - hippie outfit - flared jeans - vintageandbeauty.com

Deze hotspots in Berlijn wil ik graag bezoeken

We zijn van 31 december tot 4 januari ( ik ben de laatste dag alleen) in Berlijn. Stiekem hebben we nog helemaal niks gepland en dat klinkt echt als een fantastisch vooruitzicht na een jaar vol drukte. Maar, ja daar komt de maar, er zijn natuurlijk ook wel dingen die ik graag zou willen zien mochten we daar tijd voor hebben.

 • Loveco. Op de blog van De Groene Meisjes ontdekte ik deze leuke winkel. Gevestigd in de Sontagstrasse. De eigenaresse schijnt heel aardig te zijn en de kleding is eco friendly. Ik krijg gewoon zin om er nu al heen te gaan!
 • RAW Gelände. Dit terrein ziet er heel ‘RAW’ uit. Denk aan een oude fabrieksuistraling met streetart, toffe tentjes, muziek én op zondagen een vlooimarkt. Sounds perrrrfect!
 • Alternative Berlin. Tijdens deze tour zie je nét de andere dingen van de stad. De dingen die de stad zo bijzonder maakt. Denk aan een flinke dosis cultuur en de mogelijkheid om zelf streetart op straat te maken of alternatieve adresjes ontdekt.
 • Go2Know. Wat ik zelf heel tof vind is om oude, verlaten gebouwen te bekijken. Ik ben altijd zo benieuwd naar het verhaal en wat er is blijven staan. Op de Berlijn Blog ontdekte ik deze tip.

Tot zover mijn eerste ideeën. Natuurlijk wil ik nog heel veel lekker gaan eten en kringloopzaken bezoeken. Tip voor wie ook eens naar Berlijn wil. Check eens deze budget tips.

Heb jij nog een leuke tip?

6 Reacties

 1. Manon december 23, 2015 / 10:30

  Wat super dat je nieuwjaar gaat vieren in Berlijn. Lijkt me erg mooi om dat te doen!
  Manon schreef…December TagMy Profile

 2. Anna december 23, 2015 / 12:27

  AAH! Zo tof dat je er met oud & nieuw bent. Ik ga begin volgend jaar, nét iets later dus, haha :). Wel fijn om nu meteen wat goede tips te hebben, yay. Alvast héél veel plezier – gaat sowieso een top jaarwisseling worden daar!
  Anna schreef…Ik wil jullie allemaal bedankenMy Profile

 3. Eva december 23, 2015 / 13:07

  Ik ben heel benieuwd naar jouw tripje Berlijn. Hopelijk komen daar nog artikelen over? Ik ga namelijk volgend jaar en ik wil nu alvast wat tips verzamelen 🙂
  Alvast heel veel plezier, geniet ervan!! Liefs, Eva
  Eva schreef…TAG: DecemberMy Profile

 4. Lesley december 29, 2015 / 10:03

  O geweldig! Ik wens je heel veel plezier in Berlijn. Het blijft echt nog op mijn lijst staan om nogmaals te bezoeken. Ik denk dat ik het maar snel moet gaan inplannen met vriendlief 😀 Die verlaten panden lijken me ook echt prachtig! Ben heel benieuwd naar jou tips als je terug bent!
  Lesley schreef…Disney’s Beauty and the Beast | Review + korting tipMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *