Mijn vintage kerst outfit

Fijne kerst allemaal! Ik hoop dat jullie een fijne eerste kerstdag achter de rug hebben. Dat je hebt genoten van het samenzijn met familie, vrienden of juist genoten hebt van de rust. 

Gistermorgen heb ik heerlijk uitgeslapen om daarna rond de middag naar mijn moeder te rijden. Een ritje van ongeveer 3 kwartier waarbij ik genoot van mijn cassettebandjes die muziek van System of a Down afspeelde. Van te voren had ik een ‘ playlist’  klaargelegd maar voor een rit heb ik aan 1 bandje voldoende. Ik heb zo genoten van deze rit. Van het jeugdsentiment dat naar boven kwam, de rust op straat en het rijden op oude wegen terwijl ik aan het meezingen was met de muziek.

Ik realiseerde me dat ik dat vaker wil doen. Even rondrijden. Even niks.

Het voordeel van deze rust voelen is dat het steeds makkelijker word om deze vast te houden en op te roepen om momenten dat je het nodig hebt.

Eenmaal aangekomen in het dorp besloot ik mijn hakken uit de kast te trekken – jup, ik droeg gewoon deze boots onder mijn jurk cause I don’t care– en foto’s te maken. Mijn zus heeft de foto’s voor mij gemaakt.

Nu ik deze foto’s bekijk realiseer ik mij hoe minimalistisch ik inmiddels leef. Voorheen had ik altijd stress rond kerst want wat zou ik dragen, wat werd er verwacht? Dit jaar trok ik mijn favoriete vintage jurk uit de kast. Een tijdloos model die altijd kan. De ‘hakken’  had ik al een tijdje eveneens als de panty. Geen stress nodig dus.

Het is goed om je te kleden zoals je bent en wat we soms nog wel vergeten; iemand anders weet echt niet wat jij allemaal in je kledingkast hebt hangen. Wees lekker creatief, gooi de kast open, zet een muziekje aan en ga lekker een middagje combineren. Zeker weten dat je wat gouden combinaties gaat ontdekken!

outfitvintagekerst-kerstoutfit-vintagejurk-vintageandbeauty.com

kerstengel-engelinboom-boomdecoratie-ckimbuiningfotografie

kerst2015-metmijnzusje-vintageandbeauty.comBinnen droeg ik het jurkje natuurlijk zonder jasje. Even nog het ‘bewijsmateriaal’: een foto met mijn zusje.

Tot zover mijn vintage kerst outfit. Heb jij speciaal voor kerst kleding gekocht? Ik ben heel benieuwd.

Fijne tweede kerstdag! Dikke knuffel vanuit Drenthe.

17 Reacties

 1. Galina december 26, 2015 / 12:15

  Waaauuw, mooie jurk zeg! Een van mijn voornemens voor komend jaar is om meer vintage kleding te gaan dragen (maar niet perse meteen veel kopen, want dat heb ik momenteel niet nodig #minimalisme ;)).

  P.s. hoe leuk zijn cassettebandjes. In onze vorige auto hadden we ook cassettespelertje, te leuk
  Galina schreef…DIY: Frisse Citrus BodyscrubMy Profile

  • Kim december 27, 2015 / 08:46

   Jaaa, zo gaaf hé! Heerlijk om even weer die keiharde muziek te draaien :).
   En dankjewel! Heb de foto afgelopen zomer gemaakt en vond het qua tekst wel passen.
   Kim schreef…Mijn vintage kerst outfitMy Profile

 2. Eva december 26, 2015 / 15:59

  Het staat je echt prachtig! Zo zie je maar dat het onzin is om elk jaar wat nieuws te kopen voor de kerst. Ik heb dat dit jaar ook niet gedaan. Ik heb nog genoeg in de kast hangen!
  Liefs, Eva
  Eva schreef…Zarqa huidverzorging |ReviewMy Profile

 3. Manja december 26, 2015 / 22:02

  Mooi!
  Leuk dat je naar SOAD geluisterd hebt, staat hier soms ook nog even op.
  Een paar weken terug had ik een rok gekocht van het merk Kele, gebreid in Hongarije door boeren die geen werk hebben, erg apart model. Ik had eigenlijk niet echt iets feestelijks in de kast behalve standaard vestjes dat ik toch maar een leuk (duurzaam) blousje heb gekocht. In eerste instantie wilde ik tweedehands kopen, maar kon niks vinden, dus dan maar nieuw. Wel een model en kleur die ik op heel veel kan dragen, dus niet alleen met kerst of feestjes.

  • Kim december 27, 2015 / 08:48

   Wat leuk om te horen hoe je er mee bezig bent Manja! Het is soms wat lastig maar nadien geeft het zoveel voldoening. Ben nu heel benieuwd naar de rok. Het project klinkt bijzonder!
   Kim schreef…Mijn vintage kerst outfitMy Profile

 4. Elke januari 5, 2016 / 16:43

  Heel mooie outfit. Staat je beeldig.
  Deze maand solden, heb wat centjes gespaard en ga binnenkort shoppen.
  Op mijn lijstje: zwart kleedje, beetje de stijl van jou kleedje. Wel iets korter.
  Topje en een blazer.
  Verder ben ik nog opzoek naar leuke bruine botten, hoge.
  En een paar nieuwe panty’s. Stom blijven haken aan nagel aan bushalte 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *