Voel het geluk

watisgeluk-burnouttips-vintageandbeauty.com

‘Geluk bevind zich niet in spullen. Geluk vind je in jezelf.’

Het lijkt de dag van gisteren maar stiekem schreef ik dit al een aantal maanden geleden. Met een bedrijf dat sterk groeit en tevens zorgt voor nieuwe uitdagingen was ik even vergeten hoe krachtig deze woorden zijn.

Geluk is wat ik voel nu ik terugblik naar het begin van 2015. Het is zo mooi om te beseffen hoe veerkrachtig het leven is. Hoe je als mens kan groeien uit een lastige periode en beseft hoeveel kracht je hebt. Het is bijzonder, verterend en heel kostbaar. Net zoals mooie momenten. Ze helpen je te vormen.

Ik hoor het steeds meer om mij heen. Geluk is iets wat je in jezelf vind. Niet in een mooi huis, goede baan of leuke vriend. Natuurlijk kan je hier gelukkig door voelen maar echt geluk is accepteren hoe een situatie is, hoe het leven is met haar imperfecties en dat je zo bijzonder bent juist om wie je bent.

Hoe ik bij dit verhaal kom? Vandaag ontmoette ik een bijzondere vrouw

Door ziekte ontdekte ze dat ze eigenlijk opgebrand was. Dat haar lichaam stiekem al een tijdje schreeuwde om verandering. Dat die hoge functie- waar menigeen jaloers om was- niet bij haar paste. Dat ze niet gelukkig werd van geld en status maar juist van de natuur. Ze besefte dat ze het leven leidde dat ze helemaal niet wou leiden en besloot het roer om te gooien en te doen wat goed voelt.

Heel herkenbaar en tegelijk zo inspirerend want ook al heb ik het roer omgegooid en ben ik voor mezelf begonnen. Ook ik voel soms nog die angst dat ik het wellicht niet goed doe. Hartstikke logisch want in stressvolle momenten komen die oude patronen zo hoppa weer omhoog.

Ondanks dat ik weinig heb geschreven de laatste tijd is dat iets wat ik anderen wil meegeven voor volgend jaar.

Volg je gevoel en wees niet bang om een stap terug te nemen.

Je bent goed om wie je bent. Je bent mooi om wie je bent. Wees niet bang om je dromen te delen, je hart te volgen en iets totaal anders te doen. Wees niet bang om te fotograferen als dit je passie is terwijl je hier niet voor hebt geleerd. Fotografeer voor jezelf. Doe het voor jezelf. Vergeet even de wereld om je heen en geniet. Dit geluk is zo puur en kostbaar. Ik hoop dat jullie- lieve lezers-dit ook mogen voelen. Dat je mag stralen als je over je passie praat, tijd investeert in wat jij leuk vindt. Wees niet bang om anders te zijn. Uiteindelijk zijn we allemaal gelijk.

Laat het leven jou niet leven. 

Foto: Lilia.

17 Reacties

 1. eva december 21, 2015 / 18:14

  Jeetje ik ben er echt even stil van! Je hebt dit zo mooi geschreven. Het klinkt misschien gek maar ik had deze woorden juist even nodig!! Dank je wel 🙂
  Liefs, Eva
  eva schreef…HAPPY things #7My Profile

 2. Anne-Sterre december 21, 2015 / 18:46

  Ik heb de laatste tijd zoveel ideeën in mijn hoofd, wat ik zou willen.. Alleen de stappen zijn zo groot en de onzekerheid knaagt aan me. Respect voor mensen die de moed hebben om zulke stappen te zetten. Ik hoop dat het mij ook lukt.
  Anne-Sterre schreef…Kerstkriebels en giga-drukte!My Profile

  • Kim december 22, 2015 / 08:25

   Gaat je zeker lukken Anne- Sterre! Wees niet bang om gewoon te beginnen. Alles kost tijd en vaak valt het zo reuze mee als je eenmaal begonnen bent.
   Kim schreef…Voel het gelukMy Profile

 3. Petra december 21, 2015 / 21:23

  een heel mooi artikel heb je ervan gemaakt, soms ontmoet je mensen met een reden, de ene keer weet je direct waarom de ontmoeting plaats heeft gevonden, de ander keer weet je het pas veel en veel later…volgens mij is dit typisch zo een ontmoeting geweest…
  Petra schreef…Monday manicure: Violine Stars..My Profile

 4. Karen december 22, 2015 / 08:36

  Dat heb je mooi omschreven Kim! Je wordt mooier als je gelukkig bent. Dus doe waar je gelukkig van wordt en je bent vanzelf mooier 😉
  Karen schreef…Melvita + WinactieMy Profile

 5. sunny mama december 22, 2015 / 09:24

  Ik ben het zo 100% met je eens! Geluk zit ‘m niet in hebben, maar eerder in doen en in zijn. En om je gelukkig te voelen, heb je in principe niks (anders dan rust) nodig. Het is een gevoel dat je gewoon in jezelf kunt oproepen. Waar ik zelf doodongelukkig van word, is stress.
  sunny mama schreef…HET ENIGE ACCESSOIRE DAT JE ABSOLUUT NODIG HEBTMy Profile

  • Kim december 23, 2015 / 09:20

   Nee klopt! Oh dat heb ik ook. Buikpijn, last van mijn darmen. Alles komt dan naar boven. Hoppa haha.
   Kim schreef…Voel het gelukMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *