Shoptip: Duurzaam winkelen in Fuerteventura bij Komodo

Wie denkt aan vakantie denkt ook aan shoppen. Ik heb nog nooit een vrouw ontmoet die het niet leuk vind om te struinen op markten, in winkels of zelfs de lokale kringloop, op vakantie. Het ontdekken van de stijl van nieuwe culturen en de bijpassende trends is gewoon ontzettend leuk om te doen.

Nu ging ik direct na mijn vakantie verhuizen, slik en heb ik een groot aantal items uit mijn kledingkast weg gedaan. Het doel was om deze kleding weg te geven aan een goed doel en sommige vintage items ooit te gaan verkopen in een Etsy shop. Het laatste is nog nooit gebeurd (het is een geheime droom ssst..) maar kleding doneren heb ik al ontelbare keren gedaan.

Omdat ik tijdens het uitzoeken ontdekte dat ik nog maar weinig basic zomerkleding en nette werkkleding heb, besloot ik op vakantie maar eens opzoek te gaan naar nieuwe items.

komodofuerteventura-shoppeninfuerteventura-ecoshopfuerteventura-duurzaamshoppeninhetbuitenland-vintageandbeauty.com

Duurzame mode uit Fuerteventura

Na navragen aan locals ontdekte ik dankzij hen een onwijs gave duurzame kledingzaak genaamd Komodo waar ze echt prachtige items verkopen die gemaakt zijn van duurzame materialen. De bescheiden eigenaresse vertelde liefdevol over de items die ze verkoopt. Ze zijn afkomstig uit diverse landen waar ze met eigen ogen de productieproces heeft nagekeken. Ze weet hierdoor bijna 100% zeker dat de kleding onder eerlijke omstandigheden is gemaakt. Desondanks noemt ze de kleding niet duurzaam omdat het wel middels een vliegtuig getransporteerd is naar het eiland. Helaas is het bijna onmogelijk om de kleding op een duurzame manier op het eiland te krijgen. Een lastig punt waar zij zich echt mee bezig houdt. Haar eerlijkheid omtrent dit onderwerp siert haar want hoe vaak noemen kledingmerken zich wel niet eco en/ of duurzaam terwijl de kleding niet onder eerlijk omstandigheden is gemaakt?

komodofuerteventura-shoppeninfuerteventura-ecoshopfuerteventura-duurzaamshoppeninhetbuitenland-vintageandbeauty.com

Bij Komodo weet men exact waar alle items vandaan komen. De winkel is gelegen in een zijstraatje van de doorgaande weg. Op aanwijzingen van de locals die letterlijk zeiden; ‘links af en dan bij de Mexicaan rechts’ kon ik het vinden. Het is een prachtige zaak die een echt relaxte sfeer uitstraalt. Aan de buitenkant kom je binnen via een mini veranda waar planten en surf spullen uitgestald staan. Er zitten mensen te genieten van een drankje. Binnen zie je overal handgemaakte items. De bohemian invloeden zijn volop aanwezig. Ik heb bijna een uur rondgelopen door deze prachtige zaak en ontdekte er het ene na het andere pareltje.

Uiteindelijk ging ik naar huis met een rok die zelf ontworpen is door Komodo en een top van 100% biologisch katoen dat onderdeel was van de basic collectie van het merk. Leuk pluspuntje van de top is dat er bovenaan een extra laag achter de hals gestikt is waarmee je zelf bepaalt in hoeverre je decolleté zichtbaar is. Een groot pluspunt al zeg ik het zelf!

Benieuwd hoe de kleding eruit ziet? Ik draag het setje in bovenstaande video. In onderstaande video laat ik in mijn shoplog vanaf minuut 7 de details zien.

Wat vind jij van deze outfit? Heb jij al eens een item gekocht van het merk Komodo? 

Lees ook:

6 Reacties

  1. H* juni 22, 2016 / 09:00

    Wat geweldig dat iemand van wie de kleding zo eerlijk en duurzaam gemaakt is het niet zo wil noemen door het vervoer. Daar kunnen veel greenwashende bedrijven nog iets van leren.
    H* schreef…PlasticdieetMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *