Eco schijnwerpers: Van Dieuwertje

Welkom bij het nieuwste rubriek van vintageandbeauty: De Eco schijnwerpers! Er zijn heel veel leuke duurzame initiatieven in Nederland en omdat ik de wereld een beetje mooier wilt maken, licht ik elke week een bijzonder merk/ initiatief uit. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met Van Dieuwertje. Achter dit bedrijf zit namelijk een inspirerend verhaal!

Van Dieuwertje - handgemaakte schorten - custom made

Van Dieuwertje

Ze ontwerpt, tekent, knipt en naait alles zelf vanuit haar naai- atelier in de prachtige textielstad Enschede. Annemieke Broenink is een ware vakvrouw die gelooft dat alles wat aandacht krijgt, mooier wordt. Met veel liefde maakt ze schorten op maat.

‘Biologisch katoen verkocht voor geen meter”

De eerste ontwerpen die Annemieke maakte waren schorten die gemaakt waren van biologisch katoen. Helaas verkochten deze schorten voor geen meter wel ontdekte Annemieke dat er veel vraag was naar op maat gemaakte schorten. Tijd om een overstap te maken! Duurzame producten hoeven immers niet alleen van biologisch katoen gemaakt te zijn, dat ze lang meegaan is een vereiste. De schorten worden stevig in elkaar gezet en ze maakt gebruik van hoogwaardige materialen. Hierbij kan de klant zelf kiezen of ze kiest voor biologisch katoen, denim of gewoon katoen.

De service stopt niet bij de deur. Annemieke biedt een reparatieservice voor een minimale bijdrage. Ook als de beschadiging aan de klant zelf te wijten is. Is een schort helemaal af dan vraagt ze klanten om deze in te leveren zodat ze het materiaal kan recyclen. Bij inleveren van een (versleten) schort krijgen klanten korting op de volgende bestelling. Op deze manier is Van Dieuwertje een duurzaam bedrijf dat recycling stimuleert. Eco én friendly.

naai atelier - enschede- naai atelier van Dieuwertje - Van Dieuwertje - schorten

Samenwerken loont

Op momenten dat er een grote bestelling wordt geplaatst dan werkt Van Dieuwertje samen met andere textiel bedrijven in de regio. Samen pakken ze dan de order op. Momenteel werk Van Dieuwertje samen met o.a. naai- atelier Tomax en RCH. RCH is een naai- atelier die werkt met mensen die en afstand hebben van de arbeidsmarkt. Deze mensen maken o.a. van restjes stof banden voor de schorten.

Als groot voorstander van samenwerken in de regio juich ik dit echt toe! In mijn vorige werk heb ik gewerkt met mensen met een beperking en ik weet als geen ander hoe lastig het voor hen kan zijn om mee te draaien in de maatschappij. Iedereen verdient een kans en ik geloof dat elk mens kwaliteiten bezit die haar zo bijzonder maken. Zo heb ik verstandelijk gehandicapte mensen ontmoet die waanzinnig mooie kunstwerken maakten maar ook mensen met een beperking die de buurt helpen met het schoonhouden van de straten. Elk mens is waardevol en verdient zo behandelt te worden.

De combinatie van maatschappelijk ondernemen én duurzaamheid maakt Van Dieuwertje een bijzonder bedrijf. Annemieke, ik wens je heel veel succes met jouw prachtige onderneming!

Heb jij al eens gehoord van Van Dieuwertje?

Bron foto’s.

4 Reacties

  1. Manon juni 24, 2015 / 07:49

    Wauw wat mooi dat ze met gehandicapte mensen werken!

  2. alexa juni 24, 2015 / 08:15

    Nee ik kende he niet maar wat een mooi en goed initiatief

  3. Merel juni 24, 2015 / 11:43

    Wauw, ik had hier nog nooit van gehoord maar wat een goed initiatief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *