Ondernemers tip: Wat draag je tijdens een zakelijke afspraak met warm weer?

Wat draag je tijdens een zakelijke afspraak met warm weer? Deze vraag werd mij onlangs gesteld en geloof mij dit hangt sterk af van de afspraak. Heb je een afspraak met een tijdschrift, met een ondernemer of met de bank? 3 verschillende scenario’s waarbij je ook 3 verschillende looks zult dragen.

Omdat ik bij alle situaties het belangrijk vindt om niet te overdressed gekleed te gaan maar juist de balans te vinden tussen netjes/ verfijnd en persoonlijke stijl, heb ik een aantal basics die onmisbaar zijn geworden.  Vandaag geef ik mijn tips. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Zorg dat je stijlvol overkomt

Jonge ondernemers zijn het ongetwijfeld met mij eens; kleding maken de man (of vrouw). Met name als je jong bent loop je de kans niet serieus genomen te worden. Men denkt dat je nog weinig ervaring hebt en wellicht hierdoor ook nog niet veel weet en zal je hierdoor sneller in twijfel trekken. Dat laat je natuurlijk niet gebeuren! Mijn tip is dan ook: zoek een outfit die goed bij jou past maar die tegelijkertijd ook stijlvol en verfijnd overkomt.

Een decolleté is dus uit den boze

Ik neem aan dat je dit begrijpt. De aandacht moet wel op de goede lichaamsdelen vallen ; ). Een jurk met een A lijn kan tijdens de warme zomerdag een prima oplossing zijn. Zorg dat je iets hebt om je armen te bedekken. Sommige mensen vinden blote armen namelijk not done. Goed voorbereiden is de key. Verdiep je in de bedrijfscultuur.

Creatief beroep versus financiële sector

In de creatieve sector, waar ik mij in bevind, ben je snel overdressed als je met een colbert en pantalon aan komt tijdens een afspraak. Een wat creatievere uitstraling is zeker geen probleem. Zorg ervoor dat je altijd wel verzorgd overkomt. De beachy look mag je even thuis laten. Trek een net jurkje aan en combineer deze met je favoriete sieraden. Zo zie je er netjes uit maar straal je ook persoonlijkheid uit. Wil je nog wat netter voor de dag komen? Draag dan pumps onder je outfit en een wat chiquere ketting.

Maar nu de hamvraag; Wat is mijn favoriete zakelijke look?

Momenteel is deze jurk met breton streep mijn favoriet. Dit model is eenvoudig te combineren met zowel een leren jack als met een simpel vest. Op warme dragen combineer ik het met een sandaal, op koudere zomerdagen draag ik er een wat dikkere panty en laarzen bij. Eenvoudig maar stijlvol.

zakelijke outfit- wat draag je tijdens warm weer? - zakelijke kleding -outfit voor een zakelijke afspraak - Kim Buining

 

Wat draag jij tijdens een zakelijke afspraak met warm weer? En wat vindt jij van deze look?

12 Reacties

 1. Manon juni 22, 2015 / 08:17

  Dit is een leuke outfit. Ik zou echt niet weten wat ik dan aan zou trekken

 2. Lydia juni 22, 2015 / 09:29

  Zeg, jonge dame! Is dat stukje decollete misschien een hardop gesproken stille hint? Haha! 😉
  Trouwens… mooi jurkje hoor!

 3. Cynthiiaa juni 22, 2015 / 19:18

  Oh, classy gurl! Ik vind een decolleté ook drie keer niks op een zakelijke afspraak, een klein beetje is niet erg, maar dan spreek ik echt over een cm of iets. :’) Ik vind hygiene ook belangrijk, zakelijk of niet, maar fris ruiken, qua parfum of gewoon een regelmaat in douchen. 🙂 Mooi die lipstick erbij, toch vrolijk, zomers en met die dress.. lovely! Ik draag meestal blazertjes met een shirtje eronder, blazer kan ik altijd uitdoen als ik het niet meer houd. :”)

  • Kim juni 23, 2015 / 09:27

   Thanks en slim plan! Ik heb er persoonlijk een hekel aan als het ergens warm is. Ben t snel oververhit haha.

 4. Anne-Sterre juni 22, 2015 / 20:28

  Een jurkje zoals jij aan hebt kan inderdaad prima, ik draag zelf op mijn werk vaak een chino of in de zomer een broek van een soort zijde/chiffon,

  • Kim juni 23, 2015 / 09:25

   Dankjewel Monique :). Dat had ik dus ook!

 5. Karen juni 23, 2015 / 11:29

  Ik vind het jurkje super! Ik zou het zelf nooit combineren met dit soort laarsjes, maar dat zou ook niet ‘mij’ zijn. Ik denk ook dat je vooral moet aantrekken waar je je fijn in voelt, zeker als je een zakelijke afspraak hebt. Trek je kleding aan die niet ‘jij’ zijn, dan voel je je toch minder op je gemak. Verder is het, zoals je al zegt, belangrijk om te kijken met wie je hebt afgesproken. Toen ik in de media werkte, mochten we niet met open schoenen op het werk komen en ook geen blote bovenarmen, terwijl de media branche best wel losjes is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *