Fairtrade: de mooiste ecologische leren tassen

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gemerkt ben ik gek op tassen. Ik heb er onwijs veel en mijn collectie bestaat tot nu toe vooral uit vintage exemplaren. Nu ben ik al tijden opzoek naar de perfect leren design tas die ik dagelijks bij me kan dragen. Op internet kwam ik fantastische tassen tegen maar waren deze ook eerlijk gemaakt? Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer gefascineerd ben door Fairtrade Fashion. Deze duurzame manier van leven past bij mij. Het voel goed om te weten dat mensen in Derde wereldlanden erop vooruit gaan na het maken van een product. Vandaag laat ik een aantal tassen zien die ik echt het sparen waard vind. Stuk voor stuk Fairtrade. Kijk verder en laat je verassen!

fairtrade tas groen leer

Prijs: 95,95 via Earthlife.

Ik wil graag beginnen met deze schoudertas. Echt adembenemend mooi dat deze is! Ik kan er maar naar blijven staren. Deze schoudertas is gemaakt door Leer Coöperatie Taoua in Niger. De tas is op een natuurlijke manier gelooid zonder chemicaliën. Het ecologische leer is van runderen en wordt hergebruikt voor verschillende producten. Het leer is bewerkt met accacia-, tamarindezaden en delen van de fatamastruik.

fairtrade tas wit leer

Prijs: 149,95 via Earthlife.

De tweede tas die ik wil laten zien is deze witte leren tas die gemaakt is in Burkina Faso. Deze tas is iets duurder dan de vorige en is op dezelfde manier bewerkt. De tas is ook in het bruin te koop.

fairtrade tas roze

Prijs: 95,95 euro via Earthlife.

En nog een laatste beauty voor de dames die van rood roze tassen houden. Deze tas is gemaakt in Leer Coöperatie Niamey uit Burkina Faso. Ze is ook te verkrijgen in het zwart en kerry bruin. Ook deze tas is op dezelfde manier bewerkt.

Ik weet het echt honderd procent zeker: de eerste tas gaat de mijne worden! Ik vind hem prachtig en hij lijkt me door de vele vakken ideaal voor dagelijks gebruik. Nu heb ik nog een leuk nieuwtje voor jullie: met de code korting5% krijg je 5% korting op de gehele collectie dus ook op de mooie sjaals en fijne ecologische huidproducten!

Welke tas is jouw favoriet?

13 Reacties

 1. Jorinda augustus 29, 2014 / 07:30

  Wat een mooie tassen =)
  Vooral de tweede is echt heel mooi !!
  Liefs Jorinda

 2. Anniek augustus 29, 2014 / 11:21

  Wauw, die tweede vind ik echt te gek! Wel een beetje aan de dure kant, maar o zo mooi… 🙂

 3. Suzanna augustus 29, 2014 / 19:02

  De eerste is prachtig! Ik houd van dat soort kleuren groen. Volgens mij heb ik een nagellakje die erop lijkt!

  • vintageandbeauty augustus 30, 2014 / 08:50

   Oh echt?! Weet je zo welke? Die zou ik ook wel willen ^^.

 4. Birte augustus 30, 2014 / 10:40

  Ik vind de eerste tas ook het mooist. You go, girl!

 5. Simone augustus 30, 2014 / 15:34

  Ik vind de tweede prachtig. De tassen zijn echt chique en stijlvol.

 6. Inge | BlogBOUTIQUE augustus 31, 2014 / 15:32

  Wat een prachtige, praktische tassen! Ik vind vooral de beige mooi! Ik zoek nog een nieuwe schooltas, dus wie weet 🙂

  • vintageandbeauty september 1, 2014 / 06:20

   Oh bedankt voor het delen meid <3 Ik ga meteen kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *