Yes, Ik heb een nieuwe bril!

Met mijn nieuwe bril op mijn neus zit ik te stralen achter mijn laptop. Oh, wat heb ik een geluk gehad! Dit prachtige exemplaar heb ik namelijk gekregen. Wie, wat, hoezo?

In oktober bezocht ik de brillenmodeshow van Eyewish

Hier werd d.m.v. een brillenmodeshow de nieuwste brillentrends gepresenteerd. Het event vond plaats in het prachtige Rijksmuseum en heel stiekem was het best gaaf om mee te maken. Al die prachtige modellen, een echte catwalk en meerdere fotograferen die continu de zaal oplichtten door de felle flitsen… en daar zat ik tussen! Op de eerste rij, met een grote glimlach in mijn favoriete Wow To Go jurkje die op het moment zelf opviel omdat vrijwel iedereen in minimalistische kledij waar zwart en wit de boventoon vormden, gekleed was. Schijnbaar heb ik iets gemist? Haha. Maar goed, ik zat, genoot en keek mijn ogen uit. Vooral het prachtige Gucci exemplaar waar echte zijde sjalen in verwerkt zaten kon mijn hartje echt bekoren. Helaas maakte deze mijn kleine hoofd veel te bleek en achteraf is dat misschien wel beter. Want nadat ik van mijn roze brillenwolk gevallen was besefte ik mij dat ik geen idee had hoe fair die zijde van Gucci eigenlijk is.

Was ik er bijna ingestonken.

Eenmaal thuis bekeek ik de goodiebag. Een powerbank (die het helaas niet deed), notitieboekje, pen, usb stick en een brillendoosje van Eyewish. Ik besloot het doosje te openen en whut er zat een cadeaubon in waarmee ik met gemak een bril kon uitzoeken. Dat een mooie bril uitzoeken zeker niet makkelijk is, daar was ik mij van bewust. Net zoals het feit dat ik met autorijden een gevaar begon te vormen.

Ongeveer een uur lang duurde de test die ik onderging bij de Eyewish aan de A- Kerk in Groningen. Mijn ogen werden uitgebreid onderzocht en ik kreeg meerdere tests. Heel fijn want de laatste keer dat mijn ogen echt goed nagekeken werden was toch echt wel in mijn kindertijd. De andere tests bij opticiens vielen  meer onder de huis- tuin en keuken test. Je kijkt op een scherm, zeg wat je ziet en na een kwartier sta je buiten. Heb je- net zoals ik- het gevoel dat je nog steeds niet veel meer ziet tijdens een test, of heb je het gevoel dat je sterkte niet klopt? Ga alsjeblieft dan naar een erkende opticien zoals de zaak die ik bezocht hebt. De winkel zelf is ook net een snoepwinkel. De prachtigste merken waren er te koop. Ondanks dat ik helemaal niet materialistisch ben en de behoefte niet heb om dure merk kleding te dragen vind ik een wat duurdere bril toch echt een must.

De brillen zijn meestal lichter, het aanbod voor mensen met mijn gezichtsvorm is groter en heel eerlijk; ik vind de monturen vaak nét wat mooier afgewerkt. Gezien het een investering is voor een aantal jaren vind ik het belangrijk om hier wél iets meer voor te betalen. Bewuster leven begint immers bij bewuster consumeren!

nieuwebril-fendibril-vintageandbeauty.com-eyewishgroningen

Van prachtig retro tot natuurlijke materialen.

De nieuwe collectie van Eyewish speelt o.a. in op de retro trend. Zo zag ik brillen met ronde glazen en wat opvallande, oranje tinten, veel natuurlijke materialen en brillen ‘met vleugels’. Het liefst nam ik natuurlijk een retro exemplaar mee naar huis maar goed, op het gebied van brillen moet je echt kijken naar het model van je gezicht en helaas werken ronde brillen bij mij vooral op je lachspieren.

Ik koos daarom zelf voor dit prachtige exemplaar van Fendi. Dit model sluit echt mooi aan bij mijn smalle gezicht en geeft een ietwat Franse uitstraling.

b3ck-Hoogezand-Nieuwebril-fendibril-hometour-vintageandbeauty.com-B3CK

 

nieuwebril-eyewish-legergroenejurk-fairtradesieraden-watmooi-vintageandbeauty.com

Ik draag: jurk (B3CK, kledingzaak in Hoogezand) | panty: collectie 2013 Bijenkorf | pantoffels: Tuflaa* | armband & oorbellen: HINTH* | lipstick: Calvin Klein (collectie 2013).

nieuwebril-fendibril-closeupbril-vintageandbeauty.com

Vandaag dus een outfit met een mix tussen oud en nieuw, fairfashion en fast fashion. Hiermee hoop ik te laten zien dat je niet meteen je oude kleding uit de deur hoeft te doen als je overstapt naar slow fashion.

ben echt enorm blij met mijn nieuwe bril van Fendi. Wat vindt jij ervan?

24 Reacties

 1. Angela november 30, 2015 / 13:07

  Ik ben ook erg blij met mijn bril! Heb ook een zonnebril op sterkte gekocht die toevallig vanaf vandaag klaar is!

 2. Kimberley december 1, 2015 / 07:06

  Ik vind hem heel leuk! Hij staat je goed ook. Ik heb zelf een nieuwe bril nodig, maar ik vergeet het steeds, haha. Dus ach, nu bekijk ik de wereld via mijn saaiste zwarte bril.
  Kimberley schreef…Welke drie bloggers?My Profile

 3. Margo december 1, 2015 / 12:33

  Wat een mooie bril, hij staat je echt heel goed. Past helemaal bij je op de 1 of andere manier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *