Update: Forever F.I.T. C9 detox

Yes, I did it! Ik heb de eerste 2 detox dagen nu officieel achter de rug! Voor wie het nog niet wist; maandag begon ik met de Forever F.I.T. C9 detox nadat ik overtuigd werd van de werking van deze kuur. Ik begon met de kuur, had een aantal tegenslagen maar probeerde vol te houden.

Forever F.I.T. C9 detox

‘Forever F.I.T. is een geavanceerd voedings-, cleansings- en afslankprogramma. Ontwikkeld door Forever om u te helpen er beter uit te zien en u beter te voelen in drie eenvoudig te volgen stappen. Start met de “cleansing” Clean 9, pak door met F.I.T.1 en maak uw transformatie compleet met F.I.T.2. Na deze drie stappen bent u werkelijk FIT – Forever!’- bron.

Ik kwam met dit programma in aanraking tijdens een gesprek met Helen Norp. Helen is manager bij Forever en heeft daarnaast vele jaren ervaring als coach. Helen vertelde mij over de unieke werkwijze van Forever Living, de kracht van Aloë Vera en het detox programma F.I.T. C9.

Forever Living

Forever Living is de grootste producent ter wereld van Aloë Vera en Bijenproducten. Het bedrijf heeft een uniek gepatenteerd stabilisatieproces waardoor ze garant staan voor hoogwaardige producten van Aloë Vera. Het hele proces, van plantages tot aan de verwerking ligt in handen van Forever Living. De Aloë Vera die verwerkt zit in de producten van Forever Living bestaan uitsluitend uit de voedzame en heilzame gelei uit het blad. Alle producten zijn veelvuldig getest en gecertificeerd door International Aloë Science, hebben een Kosher Classificatie en de Islamitische stempel van goedkeuring (zijn halal).

Wat doet Aloë Vera?

De werking van Aloë Vera is door de jaren heen veelvuldig onderzocht en over het product wordt gezegd dat het o.a. de darmen reinigt en ontslakt, de darmflora in balans brengt en het herstellende vermogen van de huid ondersteunt.

Uiteraard is het geen medisch geneesmiddel en moet je bij klachten altijd eerst een arts bezoeken.

forever-aloeveragel-detoxpakket-cgpakket-vintageandbeauty.com

 

De F.I.T. C9 detox

De F.I.T. C9 detox bestaat uit een groot pakket met een aantal producten. De doos bevat Aloe Vera Gel® (2x), Forever Lite Ultra Shake® (vanille smaak), Forever Therm™, Forever Fiber™, Forever Garcinia Plus®, een handige drinkbeker met opbergvakken, een sleutelhanger die je kan bevestigen aan de beker, een meetlint en een werkboek.  Meer informatie vindt je hier.

Het programma duurt 9 dagen en gedurende deze dagen staat er per eetmoment wat je moet eten. Er is hierbij enige variatie mogelijk maar belangrijk is dat je dit wel voorlegt bij je coach. Tijdens het programma mag je nog steeds fruit en groenten eten. In het boekje staat wel groenten en fruit het programma ondersteunen. Wat ik zelf fijn vind aan dit boekje is dat het heel overzichtelijk is en je daarnaast ook motiveert om door te gaan. 

brocolli-detoxfood-vintageandbeauty.com-foreverdetox-fitcgdetox

Tijd voor een update van mijn F.I.T. C9 detox!

Dag 1: Op maandag 16 november begon ik met de detox. Ietwat zenuwachtig bekeek ik alle producten en besloot ik gewoon te gaan beginnen. Het idee dat ik supplementen in moet nemen maakt mij wat huiverig. Door de jaren heen heb ik vaker medicatie moeten innemen en dat is niet altijd goed bevallen. Ik denk aan de certificaten en het feit dat de producten natuurlijke mineralen bevatten en besluit het gewoon te proberen.

Ik heb geen weegschaal maar meet wel mijn lichaam op zoals aangegeven in het werkboek. Daarnaast lees ik het boek uitgebreid door en besluit ik naar de supermarkt te gaan om groentes te halen die ik tussendoor als snack kan nemen.

Tot slot schrijf ik mijn persoonlijke doelen op. In tegenstelling tot sommige mensen doe ik dit programma niet om af te vallen maar om meer energie te krijgen, mijn darmklachten te verminderen en minder behoefte te krijgen aan tussendoortjes.

Wat mij opvalt op dag 1 is dat ik overdag er vrij weinig van merk. Pas tegen de middag begin ik het warm te krijgen, merk ik dat mijn darmen aan het werk worden gezet en begin ik te transpireren. De supplementen blijk ik zonder moeite in te nemen. De Aloë Vera is een ander verhaal. Oh, wat vind ik de geur en smaak vies zeg! Na een telefoontje met Helen ontdek ik dat ik het ook mag mengen met vruchtensap. Op naar de winkel!

ForeverC9detox-detoxhandboek-detoxkuur-aloeverakuur-vintageandbeauty.com-helennorp

Dag 2: Poeh, wat heb ik een nare nacht achter de rug! Ik heb geen oog dicht gedaan door de spanning die ik voelde in mijn darmen. Vandaag wordt een drukke dag. Hup, uit bed! Ondanks de appelsap blijft de Aloë Vera gel een uitdaging. Ik besluit elke slok weg te spoelen met water. Gelukkig is de shake wel helemaal mijn ding. Heerlijk die vanille smaak. Dat doet mij denken aan een milkshake. Ik meng het met water en geniet van mijn drankje.

Ondanks dat dit de zwaarste dag behoort te zijn valt het mij reuze mee. Ik ben weliswaar erg moe en begin honger te krijgen maar ben niet misselijk, heb geen hoofdpijn of last van mijn darmen. Het enige wat mij opvalt is dat ik erg moe ben, veel transpireer en dat mijn buik erg plat is geworden. Zo plat heb ik deze in geen jaren gezien! 

Gedurende de dag eet ik een aantal gestoomde wortels, wat rood fruit en een mandarijn. Ik heb in tijden niet zoveel water gedronken op een dag. Wat voelt dat goed!

Tot zover mijn update voor de eerste 2 dagen. Vanaf vandaag mag ik weer in de middag of avond een maaltijd nuttigen. In het boekje staan recepten waarin gerechten beschreven worden die niet te zwaar zijn voor het lichaam. Het is belangrijk dat ik mijn lichaam hier nu niet teveel mee belast. Daarnaast kan ik vanaf vandaag weer gaan sporten. Op de eerste 2 dagen raadden ze het namelijk aan om wel te bewegen maar dit niet te intsief te doen. Ik heb echt zin om vanavond alles eruit te sporten.

Het is een wat lang verhaal geworden maar omdat ik een aantal vragen kreeg heb ik besloten om uitgebreid uitleg te geven over het programma en mijn ervaring. Nog 7 dagen te gaan! Vinden jullie het leuk als ik vaker een update schrijf?

12 Reacties

 1. Keybykim november 18, 2015 / 08:33

  Leuke update zeg! Ik vind aloe vera echt een heerlijk ingrediënt, had wel verwacht dat het lekker zou smaken haha! Succes nog verder <3
  Keybykim schreef…My big fat winter wishlistMy Profile

  • Kim november 20, 2015 / 13:04

   Hihi nou deze Aloë Vera smaakt echt heel anders dan die we ‘gewend’ zijn. In plaats van fris en fruitig vooral bitter.
   Kim schreef…Ik ga naar Berlijn!My Profile

 2. Natascha november 18, 2015 / 20:00

  Interessant! Ik ben erg benieuwd hoe je er na 7 dagen over denkt (en bv een maand later; als je weer normaal eet :)). Ik volg je updates dus graag!
  Natascha schreef…Review | MUA Mosaic BronzerMy Profile

 3. Geneviève juni 3, 2016 / 16:57

  Ik ben benieuwd na zoveel tijd of je blij bent met het resultaat en hoe het was de volgende 7 dagen. Via een vriend uit mijn schooltijd in Luik ben ik op de hoogte gebracht van dit product. Hij heeft al 2 kuren achter de kiezen en inderdaad vond hij aan het begin ook vies maar verder lekkerder worden. Na de kuur ging hij door met enkel de aloe vera drinken 2 keer per dag om te stabiliseren en is in 7 manden 14 kilo kwijt, hij heeft 4 maanden tussen 2 kuren gehouden mar hij slaapt beter en heeft meer vitaliteit. Ik ben dus overtuigd van jou en zijn ervaringen en heb het bij hem/zijn vrouw besteld. Ik zie hem pas begin juli in Luik, dan kan ik me nog geestelijk voorbereiden op de smaak. Ik hoop dat de pillen niet te dik zijn. In huidige situatie heb ik in 8 jaar zoveel gezondheidsproblemen opgestapeld dat beweging niets voor mij is, wandelen kan ik al niet lang maar wil ook niet aan de rollator op mijn leeftijd (53 jaar oud). Alle reden om de kuur te gaan volgen.

  • Kim juni 16, 2016 / 07:11

   Hoi! Leuk dat je een reactie achterlaat. Ik ben na 4 dagen gestopt omdat mijn bloeddruk omhoog schoot. Nog nooit eerder had ik hier last van gehad. Deze was juist altijd laag. Waarschijnlijk is dit te verwijten aan de soja melk waar veel oestrogeen door word aangemaakt.

   Mijn darmen zijn dankzij de kuur een stuk rustiger geworden maar ik moet zeggen dat ik dit dus niet snel weer zou doen. Alleen onder begeleiding van een arts.
   Kim schreef…Draag ik vintage kleding naar klanten?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *